Noví podnikatelé končí rekvalifikační kurz Základy podnikání

V rubrikách Novinky

Závěrečné obhajoby Duben 2016

Po intenzivní dvouměsíční přípravě končí v pátek 29. dubna účastníci z řad nezaměstnaných osob rekvalifikační kurz Základy podnikání.
Před odbornou komisí budou obhajovat výsledky přípravy svých podnikatelských záměrů, se kterými chtějí uspět v konkurenci a „postavit se na vlastní nohy“.

Do našich kurzů přichází lidé s velmi různorodými náměty. Některé jsou tradiční, některé neobyčejné, jiné si na začátku ani nedokážeme moc v praxi představit. Na konci kurzů je ale vždy mimořádně příjemné být u toho, když účastníci prezentují výsledky své práce, kde se z jednoduchých myšlenek stávají propracované projekty a to, co původně stálo na vodě, má pevné základy připravené k rozjezdu.

Tentokrát budou prezentovány projekty komunitního centra s kavárnou, krejčovského salonu, umělecké tvorby a provozu galerie, výroby a prodeje RAW cukrovinek, realizace rautů, služeb péče o hroby, prodeje obuvnického zboží, kosmetických masáží, fitness trenéra, prodeje a servisu kompresorů.

Za poslední roky, kdy se společnost EDUKOL věnuje podpoře a pomoci začínajícím podnikatelům, se nám podařilo pomoci zrealizovat na stovky nových podnikatelských myšlenek a nápadů, které jsou životaschopné i po letech. Většinu účastníků tvoří lidé z evidence úřadů práce, ale nejen ti. Připojují se k nim i takoví, kteří mají zaměstnání, ale i touhu realizovat svůj nápad v rámci vlastní živnostenské činnosti.

Před osmi lety jsme zřídili tzv. „Podnikatelskou líheň“ jako výsledek projektu „Podnikatelská líheň jako nástroj prosazování rovných příležitostí”, který finančně podpořil Evropský sociální fond a byl realizován i díky spolupráci s Úřadem práce v Olomouci. Naše činnost má pozitivní společenské dopady, neboť ve většině případů pracujeme s nezaměstnanými občany, závislými na sociálních dávkách, tedy financích vyplácených ze státního sociálního systému.

Obhajoby podnikatelských plánů se konají v Olomouci dne 29. dubna 2016 od 9.00 hodin na adrese Wellnerova 20 v sále Okresního mysliveckého spolku. Některé naše absolventy a jejich podnikatelské projekty prezentujeme na našem webu pod hlavičkou „vylíhnuto“ (https://podnikatele.wordpress.com/)
Rádi vás po předchozí domluvě přivítáme na našich obhajobách, stejně jako poskytneme případné další informace.