Co májí společné Úřad práce a začínající podnikatelé?

V rubrikách Novinky

Rekvalifikace Základy podnikání listopad 2016Možná to některé překvapí, ale uchazeči o zaměstnání registrovaní na Úřadech práce – nezaměstnaní mají poměrně unikátní možnost jak získat finanční prostředky do zahájení podnikání. Díky zřízení tzv. Společensky účelného pracovního místa sebezaměstnáním mohou uchazeči získat nevratnou finanční dotaci až do výše 130 tis. Kč na pořízení vybavení potřebného pro zahájení podnikání. Samozřejmě, že tato dotace má své podmínky a omezení. Jednou z nich je například potřeba setrvat v podnikání alespoň po dobu jednoho roku. V našich kurzech pro začínající podnikatele účastníky připravujeme na podnikání a možnost získání této finanční dotace je často součástí připravovaných podnikatelských plánů.

Pokud jste v evidenci úřadu práce, nad myšlenkou zahájit podnikání již nějakou dobu uvažujete a otázka financí vás drží zatím zpátky, přijďte se za námi informovat o detailech a možnostech, které pro vás tento nástroj nabízí. Tuto možnost financování začátku podnikání mají pouze uchazeči v evidenci úřadu práce.

7. listopadu 2016 zahajujeme další běh rekvalifikačního kurzu Základy podnikání, ve kterém se uchazeči připravují na zahájení podnikání, zpracovávají Business model a podnikatelský plán, žádost o získání dotace nejen z ÚP a mnohem víc.

Škola volá i v říjnu. Přijďte se poradit jak vám můžeme pomoci s rozjezdem podnikání tak, abyste byli opravdu připraveni.

Rekvalifikační kurz má časovou dotaci 150 vyučovacích hodin. V praxi je výuka rozdělena do 25 vyučovacích dnů, obvykle pondělí, úterý a čtvrtek od 9:00 do 14:00 hodin. Realizace kurzu nejčastěji pokrývá dva měsíce.

Pro koho je kurz určen?

Kurz je primárně určen pro zájemce, kteří nemají s podnikáním žádné zkušenosti a chtějí se dozvědět základní informace nutné před zahájením podnikání. Cílem kurzu je účastníky připravit na rozjezd podnikání tak, aby se jednalo o promyšlený, naplánovaný krok, který má stanovené dílčí cíle a indikátory úspěchu. Smyslem přípravy je minimalizovat rizika spojená s podnikáním a připravit profesionální projekt zajímavý pro budoucí zákazníky.

Rekvalifikačního kurzu se mohou účastnit všichni zájemci o podnikání bez rozdílu vstupní úrovně dosaženého vzdělání. Uchazeči o zaměstnání – nezaměstnaní registrovaní na Úřadě práce mohou využít financování kurzu v rámci tzv. zvolené rekvalifikace, kdy může být jejich účast hrazena ÚP v plné výši. Pro ostatní zájemce o kurz včetně zaměstnanců existuje také možnost financování kurzu po registraci na úřadu práce jako tzv. zájemce o zaměstnání, kdy může být jejich účast hrazena ÚP v plné výši.

Pokud hodláte využít tzv. zvolené rekvalifikace nebo financování pro tzv. zájemce o zaměstnání a hledáte další informace neváhejte se na nás obrátit na tel.: 774 493 055, tomas@edukol.cz (Tomáš Chudoba) nebo 775 693 055, katka@edukol.cz (Kateřina Tichá).

Pokud vás naše nabídka rekvalifikačního kurzu Základy podnikání zaujala a blíží se vaší představě přípravy začínajícího podnikatele, vyplňte přihlášku do kurzu níže nebo využijte kontaktů pro získání více informací a možnostech další podpory začínajících podnikatelů.

Kompletní přehled nabízených služeb Podnikatelské líhně, včetně informací ke komerčním kurzům a poradenství získáte na záložce kurzy.